Labrador Retriever

Labrador Retriever


 

Waarom een Labrador Retriever?


De Labrador is een blije vrolijke hond met enorm veel energie. Vooral in de eerste jaren van zijn leven is hij nogal aanwezig . Een Labrador is erg contactgericht en moet veel tijd met het gezin waarin hij leeft door kunnen brengen. Hij is bovendien een heel sociale hond, die ontzettend geniet van iedere aandacht die hij krijgt. Is ook helemaal niet eenkennig, iedereen die in zijn buurt komt wordt verwelkomd! Het is zelfs zo dat  de Labrador denkt dat iedereen speciaal voor hem komt. Vergeet daarom niet , dat een Labrador goed opgevoed dient te worden, hij leert graag en gemakkelijk, heeft ook echt een “will to please”, maar diverse opvoedcursussen dienen echt gevolgd te worden wilt u een hond krijgen die in elke situatie te beheersen is.

Een Labrador is dus een ideale gezinshond, waarmee u veel activiteiten kunt ondernemen. Denk aan de dagelijkse ronde, die op volwassen leeftijd van de hond, toch minimaal 1 x per dag een flinke wandeling, lekker los lopend, toch 1 uur buiten zijn oplevert. En met flink eind fietsen kan hij veel energie kwijt. Verder zijn agility, fly-ball en jachttraining allemaal mogelijk.

Verzorging


De verzorging van een Labrador neemt niet veel tijd in beslag, dagelijks afdrogen als hij in het water is geweest (zwemmen doen ze erg graag) en zo nu en dan een borstel is ruim voldoende.

Hij verhaart 2 x per jaar, dan iets meer borstelen of wassen.

Het sociale karakter van de Labrador maakt hem uitermate geschikt voor het samenleven met andere dieren, ook de omgang met andere hond is meestal geen probleem, alleen soms kan hij door zijn enthousiasme wat lomp overkomen op andere honden.