Voorstellen

Mijn naam is Renée Boers, fokker van Labrador Retrievers sinds 1994. Samen met man en honden wonen wij in Bergschenhoek, vlakbij Rotterdam.

Zo nu en dan fokken wij een nestje, waarbij de puppen in huis opgroeien midden tussen de andere honden (en kleinkinderen, waar ik regelmatig op pas).

Ik ben erkend fokker door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en aangesloten bij de Labrador Kring Nederland (LKN). Wij fokken dus volgens de richtlijnen van deze vereniging, waarbij gekeken wordt naar gezondheid en uiterlijk.

De ouderhonden worden onderzocht op erfelijke afwijkingen zoals H.D. (heupdysplasie) en E.D. (Elleboogdysplasie etc). De ouderhonden dienen vrij te zijn van deze aandoeningen.

De ogen moeten elk jaar worden getest op diverse erfelijke afwijkingen.

De papieren liggen bij ons ter inzage.

Ook moet de hond er als een Labrador uitzien en moet ook diverse Show beoordelingen hebben met minimaal een Zeer goed of beter nog Uitmuntend.

Verder heb ik de benodigde papieren om te fokken.  Diploma’s K.K. 1 en K.K. 2, ook een cursus exterieur en beweging heb ik gevolgd. Verder geef ik les in Gehoorzame Hond bij de Kynologen Club Rotterdam en geef ringtraining voor honden die naar shows willen.