Voorstellen

Renée Boers, fokker van Labrador Retrievers


 

Over mij

Mijn naam is Renée Boers, fokker van Labrador Retrievers sinds 1994. Samen met mijn man en honden wonen wij in Bergschenhoek. Zo nu en dan fokken wij een nestje, waarbij de puppen in huis opgroeien tussen de andere honden (en kleinkinderen, waar ik regelmatig op pas).

De honden

Ik ben erkend fokker door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en aangesloten bij de Labrador Kring Nederland (LKN). Wij fokken dus volgens de richtlijnen van deze vereniging, waarbij gekeken wordt naar de gezondheid en uiterlijk. De ouderhonden worden onderzocht op erfelijke afwijkingen zoals H.D. (heupdysplasie) en E.D. (Elleboogdysplasie etc). De ouderhonden dienen vrij te zijn van deze aandoening. De ogen moeten elk jaar worden getest op diverse erfelijke afwijkingen. Ook moet de hond er als een Labrador uitzien en ook diverse Show beoordelingen hebben.

Andere specialiteiten

Verder heb ik de benodigde papieren om te fokken. Diploma's K.K. 1 en K.K. 2, ook een cursus exterieur en beweging heb ik gevolgd. Verder geef ik les in Gehoorzame Hond bij de Kynologen Club Rotterdan en geef ik ringtraining voor honden die naar shows willen.