Onze Werking

Onze werkingOnze kennel bestaat alleen uit teven, die beiden voldoen aan de eisen die door de Labrador Kring Nederland worden gesteld aan een fokhond. Bij ons zijn geen reuen aanwezig en daarom maken wij gebruik van zowel binnen- als buitenlandse reueneigenaaren die hun dekreu ter beschikking stellen. Dit heeft het grote voordeel dat wij altijd kunnen blijven streven naar verbetering en perfectionering van de ras-typische eigenschappen van de labrador. Elke dekking weer wordt er intensief gezocht naar 'ideale' reu welke de sterke eigenschappen van de teef kan benadrukken en eventuele minderheden kan compenseren.

De teven krijgen bij ons hun eerste nest wanneer ze minimaal 2 jaar oud zijn. Op die manier krijgen ze ruim de tijd om op een normale manier volwassen te worden. Daarna krijgen ze maximaal 1 nest per jaar al naargelang de conditie van de teef. Wij proberen de teven zo min mogelijk te belasten met het fokken om zo zelf zo lang mogelijk te kunnen genieten van een gezonde en gelukkige hond. Heeft de teef 3 (of 4 ;ligt eraan hoeveel puppy's er in een nest waren ) nesten gehad dan gaat ze met 'pensioen'. Pensioen houdt bij ons in dat ze niet meer wordt ingezet voor de fokkerij, maar dat de teef bij ons als huishond blijft. Want onze honden zijn bovenal huishond.

 

Onze kennel gaat als volgt met de pups te werk


Op de leeftijd van precies 7 weken worden bij de puppies bij ons door een gedragsdeskundige een speciale puppietest afgenomen, de zo genaamde Campbell puppytest, daarbij wordt gekeken naar de gedragingen van de pup t.a.v. : Sociale binding / Volgproef / Dwangproef / Sociale overheersing etc. en hierbij wordt voornamelijk gekeken  hoe de pup zich gedraagt in allerlei voor hem of haar vreemde omstandigheden, is het een mensgericht hondje, of misschien een hondje dat een wat strengere opvoeding van de baas nodig heeft? Daarna wordt door de gedragsdeskundige gekeken welk hondje er het beste past bij de door ons opgemaakte profielschets van de nieuwe bazen. Daarom is het ook niet mogelijk dat bij ons door de nieuwe eigenaar de pup wordt uitgekozen, maar u krijgt hierdoor natuurlijk wel het hondje dat het beste bij u en eventuele gezinssituatie past. Onze kennel bestaat alleen uit teven, die beiden voldoen aan de eisen die door de Labrador Kring Nederland worden gesteld aan een fokhond. Bij ons zijn geen reuen aanwezig en daarom maken wij gebruik van zowel binnen- als buitenlandse reueneigenaaren die hun dekreu ter beschikking stellen. Dit heeft het grote voordeel dat wij altijd kunnen blijven streven naar verbetering en perfectionering van de ras-typische eigenschappen van de labrador. Elke dekking weer wordt er intensief gezocht naar 'ideale' reu welke de sterke eigenschappen van de teef kan benadrukken en eventuele minderheden kan compenseren. De teven krijgen bij ons hun eerste nest wanneer ze minimaal 2 jaar oud zijn. Op die manier krijgen ze ruim de tijd om op een normale manier volwassen te worden. Daarna krijgen ze maximaal 1 nest per jaar al naargelang de conditie van de teef. Wij proberen de teven zo min mogelijk te belasten met het fokken om zo zelf zo lang mogelijk te kunnen genieten van een gezonde en gelukkige hond. Heeft de teef 3 (of 4 ;ligt eraan hoeveel puppy's er in een nest waren ) nesten gehad dan gaat ze met 'pensioen'. Pensioen houdt bij ons in dat ze niet meer wordt ingezet voor de fokkerij, maar dat de teef bij ons als huishond blijft. Want onze honden zijn bovenal huishond.